Personeel

Medewerkers van TEX Rail Training / RDP Services BV

TEX Rail Training / RDP Services BV bestaat momenteel uit acht vaste personeelsleden, te weten Johan Willemen (CEO/ontwikkelaar/bedrijfsopleider/examinator), Inge de Haan (administratie en planning), Hermineke Klein (financiële administratie), Cor Plomp (bedrijfsopleider/ontwikkelaar/examinator), Koos Schouten (bedrijfsopleider/kwaliteitsmedewerker/examinator/veiligheidsadviseur RID), Rob Hartog en Bas van Hulst (developers visuals/simulatoren/bedrijfsopleiders), Rob de Wit (bedrijfsopleider/examinator, Martijn Hoeke (bedrijfsopleider), Frank Lamb (bedrijfsopleider), Mitchel Kuijpers (bedrijfopleider) en Rob Tilburg (bedrijfsopleider in opleiding).

Johan Willemen
Johan is in 1986 begonnen als machinist bij NS, waarna hij zijn functie vrijwillig aanvulde met het Wagenmeesterschap.
In 1997 is hij, als bedrijfsopleider voor de periode van 1 jaar uitgeleend aan NS Opleidingen. Na zijn terugkeer bij NS Cargo heeft hij René Beuzekamp opgevolgd als instructeur buitendienst. Hierna is hij teruggekeerd naar NS Opleidingen waar hij enkele jaren heeft gewerkt als bedrijfsopleider en ontwikkelaar van opleidingsmaterialen.
In december 2000 heeft hij het initiatief genomen om een privaat opleidingsbedrijf voor de goederenbranche te starten, onder de vlag van Rail Development Partners. Na een privatisering van het bedrijf in 2005, heeft hij samen met toenmalig compagnon René Beuzekamp het bedrijf overgenomen en verder uitgebouwd.

Ook na de overname van de aandelen door TEX Holding AG in 2015, is Johan bij RDP Services BV gebleven.
Momenteel vervult hij nog steeds de functie van CEO alsmede Opleidingskundig ontwikkelaar en Bedrijfsopleider in de productie.

Daarnaast is Johan deelnemer in het College van Deskundige en erkend praktijkexaminator namens de VVRV.

Cor Plomp
Cor is begonnen als Machinist bij het toenmalige NS Goederen.
In 1996 is hij, als bedrijfsopleider voor de periode van 1 jaar uitgeleend aan toenmalig NS Opleidingen.
Na zijn terugkeer is hij begonnen in de functie van teamleider op de Kijfhoek.
In 2000 heeft hij de overstap naar NS Reizigers gemaakt waar hij fungeerde als assistent Procesmanager in Den Haag en Rotterdam. In deze functie hield hij zich voornamelijk bezig met machinisten opleidingen die door hem werden gecoördineerd en begeleid.
Per 1 januari 2008 heeft Cor de overstap naar RDP Services gemaakt en versterkt het team als bedrijfsopleider/ontwikkelaar.

Cor is daarnaast deskundig op het gebied van ERTMS en managementtrainingen.

Koos Schouten
Koos is in 1987 begonnen bij de Nederlandse spoorwegen als leerling machinist, in de jaren die volgden heeft hij met veel plezier gewerkt als machinist. Daarnaast deed hij ook regelmatig dienst als assistent dienstindeler. Na een aantal jaren mocht hij net als alle andere machinisten bij de NS kiezen tussen reizigers en goederen, voor hem was het al snel duidelijk het werd goederen, NS cargo en daarna Railion was een feit. Na vele mooie jaren besloot hij in 2004 zijn carrière voort te zetten als machinist bij ERS Railways. In de jaren bij ERS Railways werd ook de functie van staffplanner toegevoegd. In 2008 maakte hij de overstap naar ACTS om daar als teamleider aan de slag te gaan. Eind 2010 volgde er een terugkeer naar ERS, eerst als machinist, later in 2012 als teamleider en veiligheidsadviseur. 1 december 2015 is hij in dienst getreden bij RDP Services om daar met veel plezier zijn opgedane kennis van de afgelopen jaren te delen met anderen die bij RDP hun kennis komen uitbreiden.

Koos is tevens gecertificeerd Veiligheidskundige, Intern auditor, Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen (RID) en ook Praktijkexaminator Wagencontroleur bij de VVRV.

Rob Hartog
Rob is gelijktijdig met Johan in 1986 begonnen als machinist, waarna hij ook de bevoegdheid als Wagencontroleur heeft gehaald. In 1999 is hij overgestapt naar NS Geodesie en Infradata en heeft daar als systeembeheerder gewerkt. Hierna is hij als ICT-er een paar jaar buiten het spoor werkzaam geweest, waarna hij toch weer terug keerde naar het spoor. In eerste instantie weer als machinist, maar al vrij snel daarna als bedrijfsopleider bij het Rail Training Service Centre. Naast het opleiden van machinisten en NVW functionarissen, heeft hij vele testritten gedaan t.b.v. ERTMS. Het duurde echter niet lang voordat hij ook praktijkexaminator VVRV werd en naast de machinisten en rangeerders examens ook geprofessionaliseerd is om ERTMS praktijkexamens af te nemen.  In 2016 heeft hij besloten om bij RDP te gaan werken en hier zijn kennis te delen en verder aan te vullen. Rob houdt zich voornamelijk bezig als ‘Projectleider Visuals’ met zowel onze  simulatoren, simulatie technieken alsmede onze E-learning systemen. Al zijn vakinhoudelijke kennis en ICT kennis komen dan samen.

Daarnaast zal Rob ook regelmatig voor de klas te vinden zijn, dit omdat hij het nog steeds heel erg leuk vindt om zijn kennis en ervaring te delen met nieuwe mensen in de spoorsector. Rob is tevens gecertificeerd examinator bij VVRV voor o.a. ERTMS, Machinist, Rangeerder en examens die vallen onder Bijlage IV, V en VI. 

Rob de Wit
Rob is in 2002 begonnen in de spoorbranche als Rangeerder op de Kijfhoek bij het toenmalige Railion. In 2004 kwam de mogelijkheid om door te groeien naar Machinist VB bij MEV Nederland. Na een jaar te zijn uitgeleend aan ERS Railways door MEV heeft Rob de overstap gemaakt om daar in vast verband te gaan werken als Machinist VB en Wagencontroleur. Rob heeft bij ERS ook dienst gedaan in de  reparatiedienst en wachtdienst.  In 2009 heeft hij zijn Duitse bevoegdheid (Klasse 3) behaald. In 2011 is er een overstap geweest naar Railwork om in 2013 weer terug te keren naar ERS. Sinds juni 2016 is Rob in dienst getreden bij RDP als bedrijfsopleider. Hier deelt hij zijn kennis en ervaring met nieuw- en bestaand personeel in de railsector. Rob verzorgd oa. Grensbaanvak-instructies naar Duitsland en later ook de opleiding/hercertificering Gereedschapsmachinist.

Daarnaast is Rob ook praktijkexaminator bijlage IV/V/VI namens de VVRV.

Martijn Hoeke
Martijn is in 2015 begonnen in de spoorbranche als rangeerder en NVW functionaris bij Inrail/Locoflex. Waarna hij in 2016 de overstap maakte naar MEV Nederland om daar door te groeien naar machinist VB en wagencontroleur. Om vervolgens in 2021 zijn Duitse bevoegdheid te halen. Bij MEV heeft Martijn voor verschillende spoorvervoerders werkzaamheden verricht, ook geeft hij al enige tijd namens RDP simulatie-trainingen. Nu heeft hij per 1 oktober 2021 de definitieve overstap gemaakt naar RDP waar hij erg uit kijkt om zijn kennis en kunde over te brengen aan anderen. Martijn is ook, na zijn didactische en inhoudelijke professionalisering, zich verder aan het ontwikkelen op diverse gebieden. De uiteindelijke ambitie van Martijn is ook om in de toekomst Johan Willemen te gaan vervangen op een aantal gebieden.
Hiervoor volgt Martijn momenteel een HBO opleiding Opleidingskunde.

Bas van Hulst
Sinds 1999 is Bas in de opleidingsbranche werkzaam. Voor een bedrijf uit Den Haag kreeg hij de opdracht om in Europa de ontwikkelde E-Learning producten te verkopen. Hiervoor werd in 2001 een internationale vestiging in Zwitserland geopend, die hij succesvol heeft opgebouwd. In 2004 kreeg hij van een van zijn klanten het aanbod om de zwitserse opleiding tot machinist te volgen. In augustus 2005 was hij klaar met de opleiding en werkte voor de zwitserse BLS als “Lokführer UBV”, oftewel machinist voor personen- en goederentreinen in het Zwitserse Spiez. In 2006 werd hij gevraagt als ERTMS  testmachinist voor de testritten in de 35 kilometer lange Lötschberg Basis Tunnel. In 2008 werd hij als opleider voor het Zwitserse “login” gevraagd. Deze organisatie verzorgde voor alle zwitserse spoorwegen de gehele machinistenopleiding en lokinstructies. Na 2 jaren klassen voor de BLS en SBB opgeleid te hebben, wisselde hij in 2010 naar de hoofdcentrale van Login waar hij als E-Learning ontwikkelaar en simulator opleider /programmeur werkzaam was. In 2014 werd besloten de opleidingen weer terug te brengen binnen de spoorwegmaatschappijen, en wisselde hij per 1 januari 2014 naar de SBB. Hier was hij 20% als machinist in het depot Interlaken werkzaam, en 80% als E-Learning ontwikkelaar en simulator opleider /programmeur. Vanaf 1 maart 2015 ging hij werken bij het zwitserse MEV in Basel, waar hij verantwoordelijk was voor de simulatoren en e-learning en tevens plaatsvervangend hoofd opleiding. Daarnaast gaf hij nog steeds theorieopleidingen aan klassen voor in- en externe klanten en was verantwoordelijk voor alle lok- en praktijkinstructies. In mei 2020 werd hij hoofd opleiding en besloot in 2022 na 23 jaar in Zwitserland gewoond te hebben, om met zijn vrouw en dochters terug te keren naar Nederland. Hier werkt hij nu met enorm veel plezier aan de verdere ontwikkeling van onze E-Learning systemen en simulatoren verder. Ook verzorgd hij opleidingen ERTMS en Machinist. Bas is samen met Rob Hartog verantwoordelijk voor de afdeling “Visuals en Simulation”.
 
 

Inge de Haan
Inge heeft jarenlang in de kinderopvang en gehandicaptenzorg gewerkt waarna zij 10 jaar als zelfstandig ondernemer een eigen bedrijf in de horeca heeft gerund. Na dit avontuur heeft zij zich laten omscholen tot administratief medewerkster om vervolgens als planner werkzaamheden te verrichten bij diverse kinderopvangorganisaties. Vanaf 1 september 2022 heeft Inge met veel enthousiasme de overstap gemaakt naar RDP Services als planner en zal zij ook overige administratieve werkzaamheden voor ons uitvoeren. Voor Inge een nieuwe branche met nieuwe uitdagingen en kansen, voor ons ieder geval een medewerkster met een frisse blik van buitenaf. Samen met het bestaande team van RDP zal zij, gericht op de toekomst, de kwaliteit waarborgen die u van ons gewend bent. Inge is 2 tot 3 dagen per week aanwezig. Wij heten haar van harte welkom.

Hermineke Klein
Hermineke heeft jarenlang in de financiële administratie van een zeilmakersbedrijf gewerkt. Vanaf 1 november 2022 heeft Hermineke  de overstap gemaakt naar TEX Rail Training /  RDP Services als ‘financieel medewerkster’ en de algemene administratie. Voor Hermineke is dit ook een nieuwe branche met nieuwe uitdagingen en kansen, voor ons ieder geval wederom een fijne medewerkster met een frisse blik van buitenaf. Samen met het bestaande team van RDP zal zij, gericht op de toekomst, de kwaliteit waarborgen die u van ons gewend bent. Hermineke is 4 tot 5 dagen per week aanwezig.

Frank Lamb
Frank is op 01 mei 2023 begonnen bij RDP Services als bedrijfsopleider Rail en simulatorbegeleider. Frank is inmiddels 10 jaar actief geweest in de spoorbranche als (inter)nationaal Machinist-Rangeerder-Wagencontroleur inclusief VSG-2 en Huckepack Vervoer. Tevens is Frank ook bevoegd en ervaren Praktijkbegeleider (Mentor).
De reden om over te stappen naar opleidingen komt voort uit zijn ambitie om zijn (praktische) vakkennis over te brengen op nieuw op te leiden personeel. Wij zijn blij met de komst van Frank en zien in hem een toegevoegde waarde als collega opleider/trainer.
Zijn bevoegdheid als internationaal machinist zal hij voorlopig blijven behouden.
 
Mitchel Kuijpers

Ik ben in 2013 op het STC begonnen met de opleiding tot treinmachinist, deze heb ik afgerond in 2015 en ben toen begonnen met werken bij MEV Nederland. Tijdens de 8 jaar dat ik hier heb gewerkt ben ik voor vele goederenvervoerders opgeleid.

Ook heb ik aanvullende opleidingen en trainingen gevolgd om nieuwe machinisten op te mogen opleiden in de praktijk. De zogenoemde training praktijkbegeleider (Mentor).

Daarnaast heb ik ook internationale ervaring in het grensoverschrijdend verkeer Nederland-Duitsland. Nu wordt het tijd om mijn kennis en ervaring te delen aan nieuw- en bestaand treinpersoneel bij TEX Rail Training / RDP Services BV. Hiervoor volg ik momenteel een didactische opleiding en coachingstraject.

Rob Tilburg
Vanaf 1 mei 2024 komt Rob Tilburg in dienst om het team van TEX Rail Training/RDP Services BV te versterken. Rob is in de periode november 2012 – april 2023 door ons opgeleid tot Machinist/Rangeerder en Wagencontroleur. Aansluitend heeft hij de opgedane kennis in dienst van DB Cargo Nederland NV in de praktijk gebracht naar ieders tevredenheid. In 2016 heeft hij zijn bevoegdheid intern uitgebreid met de kennis van de Duitse Regelgeving. Rob vindt het nalaten van een lagancy belangrijk en hecht daarom veel waarde aan kennisoverdracht. Dat heeft hij niet allen als mentor voor aanstormend spoortalent gedaan maar ook doet hij dat nog steeds als Keeperstrainer Jeugd bij de hockey.

“Een leven lang leren” is zijn motto ofwel je bent pas uitgeleerd zodra je de welbekende houten jas aankrijgt. In de aankomende periode zal hij geprofessionaliseerd worden op het gebied van ‘didactiek’ en ‘coaching’ door onze specialisten. Hierna zal hij op zijn eigen enthousiaste wijze onze leerlingen meenemen en begeleiden in de wereld van het spoor.

Overig
Naast deze bezetting heeft TEX Rail Training / RDP Services BV een aantal intentieverklaringen met docenten die voor ons actief zijn op het gebied van opleidingen, trainingen en consulting.

Vacatures:

Momenteel hebben wij geen vacatures.

Railopleidingen